'Het Spook van de Spoorzone', een spannend kinderboek dat zich afspeelt in Delft.

Het Spook van de Spoorzone
Het Spook van de Spoorzone is een spannend kinderboek dat zich afspeelt in de Spoorzone van Delft. Bies van Ede schreef het verhaal en Mark van Huystee maakte de illustraties. Het Boek is een initiatief van Stichting Buitenste Boven en werd gepubliceerd door de Fontein|Tirion.
Op Lichtjesavond (13 december 2011) wordt het kinderboek 'Het Spook van de Spoorzone' officieel gelanceerd bij Boekhandel Huyser.

Illustratie uit 'het Spook van de Spoorzone'

HET VERHAAL
Jarenlang wordt al gewerkt aan de Spoorzone in Delft. Een enorme tunnel voert de treinen onder de grond. Dat graven in de grond is een gevaarlijke klus. Want wat eeuwen geleden begraven werd, wordt nu wakker en wil naar boven.
Arne en zijn vrienden ontdekken dat er magische krachten rondwaren in de Spoorzone, maar niemand gelooft dat zij iets belangrijks hebben gevonden. Alleen Henry Wisselman kan hen helpen… maar wie is die man en waar woont hij? En wat is er nodig om de oeroude magie van de Spoorzone te verslaan?


Observaties in de Spoorzone door Mark van Huystee: "er is weinig verbeeldingskracht voor nodig om dieren en spoken in de machines en gereedschappen te zien."