Schrijven en tekenen tijdens de 24 uurs sessie, Oktober 2009.  

24 uur Delft Centraal

'24 uur Delft Centraal' is een boek dat Mark en Jan onlangs in 24 uur tijd maakten in Delft. Het idee was om een etmaal lang de mensen te observeren in de Spoorzone, het gebied, waar de Grote Verandering gaat plaats vinden: de trein gaat ondergronds. Er komt een nieuw Zicht op Delft.

24 UUR DELFT CENTRAAL
‘24 uur Delft Centraal’ is een boek, dat Mark en Jan half december hebben uitgebracht. Het boek is daadwerkelijk in 24 uur gemaakt.
Het idee was om een etmaal lang de mensen te observeren in de Spoorzone, het gebied waar de Grote Verandering plaatsvindt: de trein gaat namelijk ondergronds. Het viaduct verdwijnt. Er komt een nieuw Zicht op Delft. Treinreizigers en Delftenaren zullen daar aan moeten wennen. Het handelt om een lang proces.
Ze kozen voor  hun missie een datum uit: dinsdag 6 oktober 2009. Dan zou het moeten gebeuren. Weer of geen weer. Ze zouden starten om 5.30 uur, wanneer de eerste ‘normale’ trein Delft zou aandoen en de stad langzaam op gang zou komen. Het idee is deels geïnspireerd op het werk van Scott McCloud, de Amerikaanse striptekenaar, die stripverhalen maakt in een tijdbestek van 24 uur. Hij doet dat echter vanuit zijn werkkamer. Mark en Jan trokken – warm aangekleed – naar buiten en verbleven louter in het stationsgebied van Delft Centraal.
Om 5.15 uur belde Mark bij Jan aan. Het boek moest gemaakt worden. Het liefst 100 pagina’s dik. Buiten was het donker. Samen liepen ze naar het station…

Verkoop

'24 uur Delft Centraal' is te bestellen via deze site voor 14,50 inclusief verzendkosten. Klik hier voor een bestelling en klik hier voor de preview.
'24 uur Delft Centraal' is tevens te koop bij de boekhandels Huyser, De Omslag, Kempers en Paagman voor 12,50 euro.


Signeren op 15 december 2009. 

Een van de ruim 100 pagina's.

Tekenen tijdens de 24 uurs sessie. 
foto's: Coen Dekkers.